Wat begon als een gezellig namiddagje knutselen met resin met de kids, prikkelde me al snel om hier verder mee aan de slag te gaan. Tijdens mijn eerste job als inkoper van juwelen voor een belgische retailer ontwikkelde ik een liefde voor deze accessoires en het maakproces hierachter, en deze stak terug de kop op.
Ik ging op zoek naar mallen en andere gietbare materialen omterug zelf juwelen te kunnen maken. Ik kleurde, mengde, goot, schuurde, verniste en monteerde er op los en al gauw kwam er een hele collectie tot stand. De reacties van vrienden en familie waren lovend, ik moest hier verder iets mee doen.
In dezelfde periode geraakte ik in gesprek met Jonny van Stroom Maatwerk. Ik kreeg een rondleiding in het bedrijf, hij vertelde over hoe zij mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden in hun traject richting de reguliere arbeidsmarkt. Maar ook over hoe hun medewerkers zoveel meer kunnen dan wat er doorgaans wordt gedacht over beschutte werkplaatsen.
Niet veel later viel mijn puzzel in elkaar: hoe mooi zou hetzijn als Stroom Maatwerk iets kon betekenen in mijn juwelen verhaal? Ik sprak Jonny erover aan, en al gauw zat ik met hen rond de tafel om te kijken naar de verpakking en om het productieproces samen onder de loep te nemen. We bespraken op welke onderdelen zij mij kunnen ondersteunen.
Samen met de teamleaders werd er nagedacht over de verschillende onderdelen van het productieproces. Vervolgens werd er geïnvesteerd in de nodige infrastructuur om het werk veilig en vlot te laten verlopen. Jimmy leerde schuren, en Bianca kan intussen vernissen als de beste. Ze leerde op haar beurt aan haar collega's Nancy en Haneen de kneepjes van het vak. Hun collega's van de drukkerij afdeling voorzien de juwelendoosjes van een mooie inlay zodat de juwelen mooi op hun plaats blijven in de doosjes.
Op deze manier helpt atelier Nojali in de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun traject richting de reguliere arbeidsmarkt, en laten we talenten hier dicht bij ons floreren.